La Academia organiseert in het voorjaar van 2019 voor de vijfde keer een studiereis en dit jaar gaan we naar Toledo. In samenwerking met de taalschool Aula Toledo http://aulatoledo.com zullen we vijf dagen lessen en workshops volgen.

De school is centraal gelegen in de stad en is aangesloten bij het Instituto Cervantes, een instelling opgericht door het Spaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken naar het voorbeeld van het Duitse Goethe-Institut en de Franse Alliance française.  Je kunt hierdoor rekenen op uitstekend onderwijs en
professionele docenten.

In november 2018 heb ik de school bezocht en een goede indruk gekregen van de lessen, het gebouw en de workshops die er gegeven wordt. De school ligt middenin het centrum. Neem ook een kijkje op de Facebookpagina : https://www.facebook.com/AulaToledoPerfil

Waarom Toledo?

Toledo ligt, zo’n 70 km ten zuidwesten van de hoofdstad Madrid aan een bocht van de rivier de Taag en telt 80.00 inwoners waarvan de mesten in modern Toledo buiten de stadsmuren wonen. De stad heeft een rijke geschiedenis en cultuur, en staat dan ook op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.Toledo, een van de oudste steden van Spanje en is vroeger ook de hoofdstad van Spanje geweest. Het is een wirwar van de middeleeuwse straatjes en gebouwen waar Moren Christenen en Joden ooit vreedzaam naast elkaar leefden totdat ze in de 15 eeuw uit elkaar werden verdreven. Toledo is ook de stad waar de beroemde schilder El Greco woonde en overal in de stad kun je zijn werken zien.

De stad wemelt van de barretjes, terrasjes en Toledo staat bekend om zijn churros con chocolate, en er worden regelmatig tapas festivals gehouden.

Speciaal voor La Academia is er een programma samengesteld dat we op maat aanbieden. We verblijven in het Convento, dat tot hostal is omgebouwd en lijkt op een parador, maar dan wat eenvoudiger. Het heeft een prachtige patio – overdekt – en tuin (met uitzicht over de stad) waar we gebruik van mogen maken.

http://www.carmelitasdescalzosdetoledo.com

Omdat er nog monniken wonen en werken zijn er wel een aantal voorwaarden aan het verblijf. Zo moeten we in het gebouw de rust respecteren en na 24.00h kun je er niet meer naar binnen. Daarom is er ook een optie voor een hotel (Hotel Santa Isabel, vlakbij de Catedral).

Ik ga met jullie mee naar Toledo en ben er om dingen te regelen. Het programma kunnen we daar nog aanpassen aan speciale wensen en aan feestelijkheden in de stad. Verder organiseer ik met kleine groepen een tapas-pintxos tour langs de leukste barretjes.